English

Az ötödik kerület a tökéletes belvárosi élet középpontja. Az üzleti élet és az idegenforgalom nyüzsgő centrumában minden sarkon kiemelt ingatlanokkal, exkluzív gourmet éttermekkel és turista látványosságokkal találhatjuk szembe magunkat. A gondozott utcák és épületek nem csak a látogatókat vonzzák, de a folyamatos új beruházások vonzereje a befektetők számára is kecsegtető.

Legjobb környékek

Lipótváros, Bleváros

A lakás piac

Az ötödik kerület a turizmus központját képezi Budapesten. Számos lakás a környéken átalakításra került kifejezetten rövid- és hosszú távú lakáskiadás, illetve luxusingatlanok kialakítása céljából. A kerület ingatlanjaira mindig nagy kereslet mutatkozik, így a beruházások könnyen megtérülhetnek.

A tavalyi növekedés

10

%

Épitészet

A kerület főként lakóépületek és társasházak soraiból áll, melyek stílusa egészen a klasszikustól a Bauhaus-ig terjed, némi neoklasszikus építményekkel - UNESCO örökség - tűzdelve. A főváros felújítási költségvetéséből mindig nagy számban jut az ötödik kerületre, így számos park és tér felújításra került a közelmúltban.

A
Hangulat

Budapest esszenciája - dinamikus és bájos.

Mire számíthatunk

Az ötödik kerület ingatlan árai a városban a legmagasabbak, azonban a körzet garantáltan kiváló hozamot hoz a befektetők számára. A kerület környékei rendkívüli diverzitásnak adnak teret a pezsgő szórakozóhelyekkel teli utcáktól kezdve a csendes Vizivárosig. Az itt befektetni vágyók fontos, hogy fontolóra vegyék, milyen messze vagy éppen távol szeretnének elhelyezkedni a nyüzsgéstől.

Mire ne számítsunk

Annak ellenére, hogy számos hangulatos parkra lelhetünk, a zavartalan nyugalom és bőséges zöld területek nem a kerület jellegzetességei. Még a legcsendesebb utcákon is megfordulnak a Budapestre látogatók. A járműforgalom megnehezítheti a környéken történő közlekedést, továbbá az ünnepnapokon történő útlezárások a parkolási lehetőségeket csökkenthetik.

A látnivalók

 

 

 

 

Budapesti hagyományok