English

A második kerület Budapest egyik legkeresettebb környéke. A Budai hegyek nyugalma éles váltás a nyüzsgő belvárosi élet és a frekventált első kerülethez képest. A hangulatos kávézók és bárok, a nyüzsgő bevásárlóközpontok és közlekedési csomópontok egészen a Dunától a domboldalig terjednek ki, ahol lassan megérkezünk a gyönyörű történelmi villákka tűzdelt kanyargós, fákkal borított utcákba. A belvárostól mindössze 30 perces autóútra helyezkedik el, egyszerre kellemesen békés mégis megközelíthető környék, így a külföldi nagykövetségek és a város elitjének kedvence.

Legjobb környékek

Víziváros, Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy

A lakás piac

A kerület iránti magas keresletre való tekintettel az árak is az átlagosnál magasabbak. A foyóparthoz közeli utcákon hasonló klasszikus lakóépületek találhatóak, mint a belváros többi részén, de ahogy haladunk fel a hegyekbe, egyre több társasház, villa és családi házba bukkanhatunk. A második kerület ingatlanjai magas hozamú befektetésnek bizonyulnak akár saját otthonról legyen szó, akár hosszú távú kiadásról.

A tavalyi növekedés

8

%

Épitészet

A második kerület dombvidéke a századforduló környékén kezdett betelepülni. Mára a régi klasszikustól villák és modern hangulatú házak soraiban gyönyörködhetünk a kanyargós utcákon. Az 50-es és 60-as évek további növekedése szintén hozzájárul a mai Bauhaus-rezidenciák meglétéhez. A kereslet mindig növekszik a térségben, ennek eredményeként folyamatosak a beruházások, s a klasszikus épületek mellé modern, minimalista társasházak is épülnek.

A
Hangulat

Nyüzsgő utcák és romantikus zöldövezet tökéletes keveréke.

Mire számíthatunk

Ez a kerület mindenki számára tartogat valamit. Csendes környékek, bőséges zöld terület és festői séták. A gyönyörű rezidenciák, a természet közelsége és a hangulatos parkok kényelmes távolságra vannak a belvárosi étkezési és szórakozási lehetőségektől, így mindenki megtalálhatja, amire éppen vágyik.

Mire ne számítsunk

A sétatávolságra elérhető nyüzsgő éttermek és szórakozóhelyek sorai nem a környék jellegzetessége. A budai dombvidéken számos exkluzív étteremre és kávézóra lelhetünk, azonban itt az élet mégis kissé elszigeteltebb, mint a nyüzsgő belvároshoz közelebb fekvő első vagy harmadik kerületekben.