English

Az első kerület a történelmi Buda szíve, központja.A Tabán kanyargós utcáin eljuthatunk az UNESCO világörökség egyik kiemelt helyszínére a Budai Várnegyedbe. A negyed idilli nyugodtsága átszövi az utcákat, ahol gourmet éttermek és ínyenc kávézók sorai fogadják a megpihenni vágyókat. Egy könnyed sétával akár bejárhatjuk a híres Halászbástyát, gyönyörködhetünk a gótikus Szent Mátyás templom esztétikájában, vagy akár ellátogathatunk a Magyar Nemzeti Galériába is. A Dunaparthoz érkezve újabb páratlan látvány fogad miközben a pesti oldal panorámáját élvezve végigjárjuk a Várkert Bazár ösvényeit, ahol további éttermek és teaházak fogadnak. Ez városunk legkisebb kerülete, mégis több mint 200 nevezetességnek ad otthont, megtartva nyugodt és kellemes hangulatát.

Legjobb környékek

Tabán, Budai Várnegyed, Gellérthegy, Naphegy

A lakás piac

A tavalyi növekedés

20

%

Épitészet

A Várnegyed volt az egyik első betelepült környék, ami polgári családoknak adott otthont. Az eredetileg gótikus stílusú épületek a török ​​megszállás után barokk, neobarokk és klasszikus otthonokká alakultak át. A második világháború alatt sajnos nagy károk érték a negyedet, de a rekonstrukciók célja a közel eredeti állapotok visszaépítése volt, így a különféle korok stílusainak eklektikus ötvözete figyelhető meg a negyedben, amely talán a legjobban tükrözi a terület sokszínűségét. Hasonlóképpen, a kerület többi részében is többségben felújított klasszikus, valamint modern, 20. századi Bauhaus-al és kortárs épületekkel találkozhatunk, melyeket a Tabán és más parkok bőséges zöldterületei töltenek ki.

A
Hangulat

A főváros egy romantikus szeglete az elmúlt idők koraiból, ahol az építészet eklektikus keveredése a

Mire számíthatunk

Történelmi épületek, lépcsők, járdák és emlékművek végtelen sora, amelyek meglepően hangulatos és modern kerületet alkotnak. Kiemelt zöldövezetei és a város legjobb fitness központjai egyaránt emelik a kerület hírnevét és ingatlanjaik értékét. A szédítő műemlékek, dombok és a gyönyörű dunai hidak garantálják, hogy csodálatos kilátásban sosem lesz hiány.

Mire ne számítsunk

Az első került kellemes otthoni környezetet kínál, azonban gyorséttermekben és szórakozóhelyekben hiányos. Itt a nap lementével az utcák elcsendesednek, míg pesten elindul az éjszakai élet. Szerencse, hogy aki mégis erre vágyik, csak a híd másik oldalára kell eljutnia.