English
Garay téren felújított, hét szobás apartman szálláshely PENTHOUSE
árcsökkenés

VII.Kerület

320.000.000 Ft

1.118.881 Ft / m2

hálószoba

9

Hálószoba

m2

286

Négyzetméter

Garay téren felújított, hét szobás apartman szálláshely PENTHOUSE árcsökkenés

VII.Kerület

Térkép megjelenítése

320.000.000 Ft

hálószoba

9

Hálószoba

286

Négyzetméter

Adatok

fürdőszoba
5
Emelet:
7
Négyzetméter ár :
1.118.881 Ft / m2
Lift:
Igen
Általános költségek:
120.000 HUF (Fűtéssel és vízzel)
Kilátás:
Lakás állapota:
Újszerű
Épület állapota kívül:
Újszerű
Épület állapota belül:
Újszerű
Tájolás:
Dél-nyugat
Belmagasság:
3 m feletti

Ideális

Rövid Távú Bérlésre

Alapozza meg kényelmesen bevételi forrását egy ingatlankezelő cég bevonásával. Az ingatlanbérbeadási tevékenységünket minden esetben az állapot és elhelyezkedés kínálta lehetőségekre alapozva a lehető legkedvezőbb megtérüléssel végezzük.

Várható hozam

6

%

Leírás

Jelenleg az ingatlanon 150m HUF hitel van, 9,1% kamaton, 14 év van hátra. (itt fontos, hogy az MFB-nél 17,6m HUF van óvadékban)

 

A seratus kollégája csinált tavaly augusztusban értékbecslést 385,9m HUF-ra (ez 1,35m HUF/m2 árat feltételez), ez 2023.08. havi állapotot tükrözi.

 

A bérleti díj tavaly nettó 1,75m HUF/hó + rezsivel indult, az idei 17,6% infláció miatt ez a februári szerződés fordulóval +17,6%-kal emelkedik emelkedik.

 

2026.09. hóig meg lett hosszabbítva a bérleti.

 

2023.02. hóban eszközöltem számlával igazolhatóan kb. 13m HUF felújítást, a 3 legnagyobb nyílászáró cseréje vált szükségessé, így még a bérlők előtt azokat kicseréltem a hibákat kijavítottam, kapott új függönyözést az ingatlan, törött csempék javításra kerültek, fűtésrendszer teljes tisztítást kapott, továbbá gond volt a nagy terasznál a lefolyó vízzel (előző tulajdonos ráburkolt), így azokat visszabontottuk, így az is megoldódott. Fürdőkben is volt hiba, egy helyen a szennyvíz lefolyással, azt is orvosoltuk (bontás és újra alapozás, majd újra csempézés). Továbbá a teljes világítástechnika LED-re lett cserélve energetikai szempontból.

Összességében így az ingatlanra várhatóan költeni most nem kell, bérlői visszaadás esetén a bérlőnek az átadott állapotban kell visszaadnia, bár jelenleg ők is most is karbantartják szépen, a terasz egy részén pl veteményest csináltak.

 

8,4% hozamot lehet elérni.

 

Ami nekem volt a célom: saját üzemeltetés / vagy üzemeltetés menedzsment cég által. Viszont mivel 2 napon belül bérlőt találtam, így azt elengedtem, hisz az jelentős munkát kíván, fontosabb volt számomra a fix számolható hozam, mely a bérlő által realizálódott.

 

A bérlők: egy stabil cég bejelentett alkalmazottakkal, csak ilyen butikhotel jellegű ingatlanokat üzemeltetnek (másik a Délinél van nekik). Szállodában dolgoztak vezetőként, ezért minőségi a szolgáltatás és a marketing is náluk. Reggeliztetést biztosítanak.

 

Upside: további 2 unit kialakítása (10m HUF/unit költséggel), a bérlők erre nyitottak is (nyilván akkor plusz bérleti díj kérhető el), és a 7 unit felmegy 9-re. Az olyan, mint 9 stúdiója lenne az embernek.

 

A vételár része a bútorok, konyha, egyéb eszközök is (melyet a bérlő hasznosít jelenleg).

Felszereltség

Amerikai konyhás
Erkély
Fürdőkád
Hűtő
Központi Fűtés
Mosogatógép
Riasztórendszer

VII.Kerület

Az elmúlt évtizedben nagy átalakulásokon ment keresztül a hetedik kerület. A bohém káoszból igazi pulzáló, kortárs kerületté, a társasági élet központjává alakult, telis tele új hullámos kávézókkal és éttermekkel, butik koktélbárokkal és szórakozóhelyekkel, valamint design üzletekkel. A kerület népszerűségét a romkocsmák egyedülálló hangulata és a zsidó kultúra jellegzetességei határozta meg, ami mára kiegészült modern nyugat-európai stílusjegyek. Az viszont kétségtelen, hogy a kerület zamatát a színes Szimpla Kert bohémiája és a zsidó gasztro-kertek - mint a Kőleves és a Mazel Tov - hangulata adja. A szórakozni vágyók számára a legnépszerűbb lokációk a Gozsdu Udvar és a Király utca, de kerület teljes területén belefuthatunk izgalmas találkozási pontokba. Nem titok, hogy a nyüzsgő hetedikben a legnagyobb a népsűrűség, így garantált az energikus városi hangulat.

A
Hangulat

Eklektikus, művészi, a budapesti szórakozás origója, mely városrész messze a legnépszerűbb a turisták számára.

Mire számíthatunk

Zene, szórakozás, éttermek, bárok, butikok és design boltok sora a kerület összes szegletében. Szinte garantált, hogy a hét bármely napján találunk valamilyen izgalmas programot. A hetedik kánaán azok számára, akik a legtöbbet akarják kihozni az igazi Budapesti éjszakai életből.

Mire ne számítsunk

A romkocsma kult és a dzsentrifikáció kiszorította az autentikusabb alternatív és underground helyeket a kerületből a VIII. vagy IX. kerületbe. A kerület folyamatos nyüzsgésben van az idelátogató túristák és szórakozni vágyók által, így nem a legideálisabb választás a csendes és nyugodt környékre vágyódó családok számára.

A megadott területnagyság hozzávetőleges értékű, javasoljuk azt leellenőrizni és a helyességükről meggyőződni. Az A1 Ingatlan csoport nem vállal felelősséget a területnagyságok vagy a hirdetésekben szereplő bármely egyéb adat esetleges elírásáért.