English

A kilencedik kerület Ferencvárosa megéri a pénzét, a belváros közelsége, jól árazott ingatlanjai és különleges kultúrája igazán remek kombinációt képeznek Budapesten. A kerület fiatalos és lendületes energiát a Budapesti Corvinus és a Semmelweis Egyetemek, a híres Vásárcsarnok és a Nehru Park, megannyi alternatív koncert hall és bár, illetve számos frissen felújított közterületek és épületek biztosítják. A kerület meglévő épületeinek újjáélesztése, az zöldterületek kiterjesztése, valamint a rekreációs tevékenységek - mint zene és művészet, színház, sport és múzeumok - fejlesztései elnyerték a 25 évre szóló rehabilitációs projektet, a 2016-os FIABCI Prix D’Excellence-t.

Legjobb környékek

Fővám tér, Boráros tér, Kálvin tér, Nehru part, Ráday utca

A lakás piac

A Ferencváros jelenleg Budapest egyik leginkább felfejlődő környéke, mely főként a szomszédos kerületek növekvő népszerűségének, s a számos rehabilitációs beruházásnak köszönhető. Ideális lokáció egyetemisták, frissdiplomások és kisebb családok számára, így a kerületen belüli mindig lesz igény a hosszú távon kiadható lakásokra, vagy induló otthonokra.

A tavalyi növekedés

45

%

Épitészet

A Duna mentén fekvő Ferencváros a századforduló klasszikus épületeinek, egyedien felújított gyárépületeinek és lenyűgöző új építmények eklektikus keveréke. Ez utóbbira mi sem tökéletesebb példa, mint a Budapest Music Center és a part mentén hullámzó Bálna bevásárlóközpont. A Nehru parttól dél felé haladva több emeletes, erkélyes lakóépületek sorát találjuk a Duna partján egészen a nyüzsgő Ferenc körútig.

A
Hangulat

Fiatalos lendület, művészetek és városi energia ötvözete

Mire számíthatunk

Egy folyamatosan megújuló kerület, tele kultúrális közösségi terekkel, s némi zöld területtel. A fiatal hallgatók és kis családok keveredett közössége megfiatalítja a közeli utcák és lakóépületek hangulatát.

Mire ne számítsunk

A lendületes városi nyüzsgés és zaj hozzátartozik a Ferencváros energiájához, ez azonban ízlés és életmód kérdése, hogy ki élvezi ezt, s ki nem. A kerületben található bárok, éttermek, kávézók és kulturális közösségi terek egyedi ötvözete talán mégis csábítóan hat az erre barangolók számára.