English

A hatodik kerület a pesti oldal közepén helyezkedik el. A kerület szíve a híres UNESCO világörökségű Andrássy út, amelyet nagykövetségek, díjnyertes múzeumok és luxuscikk áruházak díszítik. A sugárút a nevezetes Hősök terébe torkollik, mely mögött a vadregényes Városliget található. A környéken történő folyamatos beruházások a város művészeti központjának megújulásának adnak teret. A kerületet szórakozási lehetőségeit gazdagítja az Opera, a Budapest Broadway és a Nagymező utca éttermei, koktélbárjai és színházai. Néhány háztömbnyivel arrébb a Gustave Eiffel által tervezett Nyugati vasútállomás emelkedik ki a nyüzsgő, városi környéken.

Legjobb környékek

Andrássy út, Nyugati

A lakás piac

A hatodik kerület drasztikus felújításokon ment keresztül az elmúlt 5 évben, s további fejlesztések gazdagítják majd a környéket. A Hősök tere közelében grandiózus villákat és nagykövetségeket találhatunk a fák övezte utcákban, míg a belvároshoz közeledve főként befektetési célú ingatlanokat találhatunk rendkívül kényelmes elhelyezkedéssel, így a folyamatosan megújuló lakások fenntartják a klasszikus épületekkel teli környék modernizálását. A kerület központi lokációja és látványosságai egyaránt csábítóan hatnak a turisták, s a város szívébe letelepedni vágyó fiatalok számára.

A tavalyi növekedés

21

%

Épitészet

Az 1870-es években tervezték és építették az Andrassy út palotáinak és épületeinek eredeti neobarokk és neoreneszánsz homlokzatait, melyeket alapításuk óta csak a szüskéges felújításokon és javításokon estek át, érintetlenül hagyva az eredeti jellegzetességeket. E rendkívüli környéken 132 épület áll még - melyek közül csupán 5 újonnan épített - amelyek ma mind az UNESCO világörökség részét képezik.

A
Hangulat

Mindennek a közepén, Budapest szívében

Mire számíthatunk

Kulturális központ, történelmi látványosságok, kortárs művészetek és gasztro élmények tárháza. A város szíve mindig lüktetésben van. Egy tartalmas délután a múzeumokban, egy kellemes, vásárlással egybekötött séta, vagy akár egy izgalmas este az Operában vagy egy színházban, mindig van mit felfedezni.

Mire ne számítsunk

A zöld övezetek és csendes utcák nem a kerület jellegzetességei. A kerület fő utcái és terei a nap összes szakaszában majdhogynem tele vannak, míg a kiesőbb utcákban olykor egy lélek sem jár. Környék és utca válogatja a kerület dinamikáját.